IBAN

 • Wat is IBAN?
  IBAN is de afkorting voor International Bank Account Number. Het IBAN-rekeningnummer bestaat uit 18 tekens (cijfers en letters) en bevat het “oude” rekeningnummer.
  Het IBAN-rekeningnummer van 673618145 van drukkerij Lijnco is NL66INGB0673618145.
 • Wat is BIC?
  BIC staat voor Bank Identifier Code (BIC). De BIC is de internationale identificatiecode van een bank. Elke bank heeft een eigen unieke code van 8 of 11 tekens. De BIC8 van de Rabobank is bijvoorbeeld: RABONL2U.
 • Hoe kan ik mijn IBAN en BIC opvragen?
  Met de IBAN BIC Check kunt u van een bestaand Nederlands rekeningnummer het International Bank Account Number (IBAN) en de Bank Identifier Code (BIC) opvragen. U voert een rekeningnummer in, neemt de code uit de afbeelding over. Vervolgens verschijnen het IBAN en de BIC van het rekeningnummer in beeld.
 • Met welke termijnen moet ik rekening houden voor de overgang op de nieuwe IBAN-Acceptgiro?
  - De IBAN-Acceptgiro wordt vanaf 1 juli 2013 verspreid en mag vanaf dat moment ook worden gebruikt;
  - Vanaf 1 juli 2013 tot 1 februari 2014 mag zowel de huidige EURO-Acceptgiro als de nieuwe IBAN-Acceptgiro gebruikt worden (de zogenaamde duale periode);
  - Vanaf juli 2013 zijn IBAN-Acceptgiro's op deze website te bestellen. Tot 31 december heeft u duale bestelmogelijkheid (zowel EURO- als IBAN-Acceptgiro’s);
  - Per 1 februari 2014 wordt de huidige EURO-Acceptgiro niet meer door de banken verwerkt.
 • Hoeveel Acceptgiro’s moet ik maximaal nog bestellen ivm de aankomende IBAN wijzigingen?
  Dit is geheel afhankelijk van hoeveel u verbruikt tot 1 februari 2014. Vanaf deze datum zijn de huidige EURO-Acceptgiro’s niet meer te gebruiken.
 • Hoe vraag ik het IBAN-testpakket aan voor mijn systeemtest?
  Het testpakket is per e-mail aan te vragen met behulp van een bestelbon, klik hier. De bestelbon kunt u ingevuld retourneren naar het antwoordnummer ( zie bestelbon ) of ingescand per e-mail aan IBAN@lijnco.nl.

  Het testpakket wordt binnen 5 werkdagen verzonden.

Terug naar overzicht

Call me now

Bent u tegen een probleem aangelopen of heeft u een dringende vraag?

Aanmelden

© Copyright 2022 Lijnco speciaaldrukkerij | Algemene voorwaarden